הידעת שחיפה היא אחת מ"ערי הגנים" המקוריות בארץ? מספר שכונות חשובות תוכננו על ידי ריכרד קאופמן, מתכנן הערים שהנחיל את הקונספט בארץ. יש מספר מסלולים ירוקים ומרתקים שעוברים בתוך העיר ועוד המון מסלולים טיפה מחוץ לעיר שמנצלים את היתרון הטבעי של חיפה - הים וההר. בואו לגלות!

בוסתן כַֿיָאט משלב בין העיר לכפר, בין החדש לישן ובין העכשווי לנשכח. הבוסתן הוקם עבור משפחת כיאט, אחת המשפחות העשירות של חיפה, בשנת 1936 למטרות נופש של המשפחה. המקום תוכנן בהשראת אדריכלות גנים ערבית-אסלאמית, עם מאפיין בולט של מים זורמים, מפלונים ומזרקות. לא הכל שרד את פגעי הזמן, אבל “הקואליציה למען בוסתן כיאט” פועלת על מנת לשמר ולשפץ את המקום. את קירות המקום מעטרות כתובות גרפיטי שונות ומשונות.

תוכלו להגיע למקום ברכב או באוטובוס לתחנת תחנת “בית עלמין / שער ברוש” או לרדת מההר דרך נחל שיח.

מההר נדלג לים, שם נמצא את שקמונה. זהו חוף סלעי ולא מוכרז ליד המכון לחקר ימים ואגמים לישראל, מבנה ברוטליסטי שכל מי שנכנס לחיפה מהדרום מהכביש רואה מימינו. אז למה לא להגיע לאחד החופים הנוחים יותר? ובכן, על הגבעה לצד החוף, יש שרידים של ישוב ביזנטי, שכוללים פסיפסים יפים ושרידי קירות. על החוף עצמו יש את “הג’קוזי”, אגן אבן מלאכותי ששימש בעבר את תעשיית צבע הארגמן הפינקית. לא רחוק משם יש מקום בו חונים פודטראקס עם מבחר מצוין של אוכל.

שימו בוויז “חקר ימים ואגמים” ותגיעו בלי בעיה.

עד עכשיו דיברנו על מוסדות וגלריות. אבל בחיפה האמנות היא בכל מקום! גם בבתי קפה וברים. ב”קפה הפינה” של רייצ’ל ברחוב מסדה תוכלו לראות תערוכות מתחלפות והפעם – התערוכת “Black Dot Project” של עַדַן דאהר, אמנית מוכשרת שמציגה יצירות גרוטסקיות מרהיבות. עוד מקום בילוי עם תערוכה הוא “בר גלים”, שם מוצגים היום קולאז’ים של חנן בנשו וגם במסעדת “נונה” בשוק תלפיות תראו את העבודות של עידו מרקוס. כל אלו הם גם מקומות מומלצים לארוחות בוקר או משהו רציני יותר.

היציאה היא מהחניה ברחוב משה סורוקה 53, עם מסלול הלוך-חזור